Vechtdal

 

Omgeving Vechtdal

Vecht & Zo is gelegen in de poort van het mooie overijsselse Vechtdal. De Vecht, waar vele vissoorten nog rijkelijk aanwezig zijn, baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar u nog volop ruimte en rust vindt. Een gebied dat zich uitstekend leent voor stevige wandelingen of heerlijke fietstochten.

Vecht & Zo ligt slechts 6 kilometer van Dalfsen. U kunt zich in Dalfsen verbazen over de zwevende kei, fietsen over oude koningswegen, wandelen door landgoederen of ergens in de gezellige verlichte straatjes een terrasje pakken. Maar bovenal kunt u in Dalfsen genieten van ruimte en rust. Dalfsen wordt gekenmerkt door een prachtige natuur. Hier kunt u heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude Vechtarmen. Genieten van weidse uitzichten en een idyllisch landschap, waarin landgoederen, havezaten en zelfs een Middeleeuws kasteel het decor vormen. Maar liefst 2000 ha. landgoed is voor u opengesteld als wandelgebied.

Winkelen in het Vechtdal

Gaat u liever winkelen; in het Vechtdal is volop gelegenheid om lekker te shoppen en te genieten op een terrasje. In Ommen, Dalfsen en Hardenberg vindt u een gevarieerd winkelaanbod en gezellige weekmarkten. Daarnaast worden er op alle woensdagen in juli en augustus in Ommen de Ommer Bissinghdagen gehouden met leuke activiteiten voor jong en oud.

Cultureel Vechtdal

Culturele gasten kunnen hun hart ophalen in het Vechtdal. In Ommen kunt u bijvoorbeeld terecht in de Oudheidkamer of het Tinnenfigurenmuseum en in het Vechtdal vindt u tientallen kunstgaleries en ateliers. Tuinliefhebbers zijn aan het juiste adres bij Landgoed Anningahof, dit bijzondere beeldenpark ligt tegenover Vecht & Zo. Ook het historische Staphort, het Noorderdierenpark in Emmen of het Ecodrome in Zwolle zijn een bezoekje meer dan waard.

Attractie(s) in het Vechtdal

Houdt u van spanning en sensatie, van actie en snelheid? Dan komt u in de attractieparken in de omgeving zoals Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Speelstad Oranje in Beilen, het Verkeerspark in Assen, Walibi World in Biddinghuizen of het Dolfinarium in Harderwijk volop aan uw trekken.