Fietsen & Wandelen

 

Fietsen & Wandelen

Vecht & Zo is ook voor fietsers en wandelaars een populaire bestemming. Voor een fietsvakantie en/of wandelvakantie zit je hier in Zwolle goed. Met verschillende fiets- en wandelroutes in de omgeving kunt u de natuur van Vechtdal ontdekken.

Fietsvakantie in Zwolle

Zwolle is al eens de fietsstad van het jaar geweest. Ook zijn er verschillende wielerrondes zoals de Ster van Zwolle en Omloop van de IJsseldelta. Er zijn ook fietsroutes uitgezet die zowel recreatief als sportief leuk zijn. Een aanrader is het Rondje Zwolle waarbij je letterlijk om Zwolle heen fietst. Zo zie je al snel wat Zwolle allemaal te bieden heeft. Maar ook een fietstochtje naar het sfeervolle dorpje Dalfsen is de moeite waard. Geniet van de omgeving en neem in Dalfsen een drankje op het terras aan de Vecht en ga op de fiets weer terug naar de camping. Geen fiets mee? Je kunt via ons ook een fiets huren.

Wandelen door het Vechtdal

Wandelen langs de Vecht en de nabije omgeving is heerlijk. Langs de Vecht is het prachtig om te wandelen. Het Vechtdal beschikt over een schitterend wandelnetwerk dat niet ophoudt bij de gemeentegrenzen. Je kunt zelf een route samenstellen, de lengte bepalen en koppelen aan andere routes in de omgeving. Oneindig veel mogelijkheden dus om te wandelen op plekken waar je normaal gesproken niet (snel) zou komen. Wandelnetwerk Vechtdal koppelt honderden kilometers rondwandelingen door middel van genummerde routepalen aan elkaar. Een startpunt herken je aan een informatiepaneel met daarop een overzichtskaart van alle routemogelijkheden in de directe omgeving. Vanaf een startpunt kan je een rondwandeling maken van circa 3-10 kilometer door de gekleurde pijlen op de routepalen van de door jou gekozen route te volgen. Het is mogelijk om routes te combineren. Onderweg kan je bij de genummerde routepalen overstappen op andere routes met een andere kleur.